Stef Clement zorgt voor Nederlands succes in zesde etappe Ronde van Catalonië (+beeld)

Stef Clement heeft de zesde etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De Belkin-renner sprong in de slotfase weg uit een kopgroep die het peloton voorbleven. Rudy Molard werd op enige afstand tweede voor Pieter Serry.

De Nederlander was deel van een groep vluchters die gelijk in het begin van de etappe waren weggereden. Clement had gezelschap van Molard, Serry, Voigt, Sijmens, Rolland, Howsen, Piedra en Rutkiewiczk. De voorsprong werd nooit echt groot.

Onderweg ging Clement voor de punten in het bergklassement. De rode bergtrui wist hij succesvol te veroveren. De dag voor de Nederlander werd nog mooier toen hij op één kilometer van de streep wegreed van zijn medevluchters en hen bedankte voor de goede samenwerking in de groep. De Belkin-renner gaf zijn voorsprong niet meer weg en soleerde naar de overwinning. Het peloton kwam 55 seconden later over de meet.

Uitslagen:

Video:

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>