Bouhanni snelste in massasprint zevende etappe Giro d’Italia 2014 (+beeld)

De zevende etappe in de Giro d’Italia is op naam gekomen van Nacer Bouhanni. De Fransman  bleek over meer buskruit in de benen te beschikken dan Giacomo Nizzolo en Luka Mezgec. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Op tien kilometer bedroeg de voorsprong van de kopgroep van de dag nog meer dan één minuut. Het peloton werd net op tijd wakker en wist de vluchters op drie kilometer van de meet in te rekenen. Zo draaide een vrijwel zekere overwinning voor één van de vluchters uit op een massasprint. In de laatste drie, bochtige kilometer ging er, uiteraard zouden we bijna zeggen, nog weer een renner op zijn plaat. Viscioso nam niemand in zijn val mee en was dus de enige die het asfalt kuste.

De trein van Giant-Shimano was de eerste die de laatste kilometer inging. Luka Mecgez, de kopman van de Nederlandse formatie kwam te vroeg op kop en zag zijn concurrenten in de laatste honderd meter links en rechts voorbijgaan. Toch wist Mezgec een podiumplaats te pakken ten koste van rozetruidrager Michael Matthews maar Bouhanni was klaarblijkelijk te sterk.

Boy van Poppel was de beste Nederlandse sprinter. Hij werd achtste.

Uitslagen:

Video:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>