Diego Ulissi klimt naar dagzege in achtste etappe Giro d’Italia, Kelderman derde (+beeld)

Diego Ulissi heeft de eerste klimetappe gewonnen in de Giro d’Italia 2014. De Italiaan kwam na 174 kilometer als eerste aan bovenop de slotklim. Michael Matthews verloor tientallen minuten en zijn leiderstrui aan Cadel Evans. Ulissi, de renner rijdend in eigen land, versloeg Robert Kiserlovski in een ‘sprint-à-deux’ bergop. De Nederlander Wilco Kelderman eindigde op enige afstand derde.

Julian David Arrendondo was aanwezig in de vluchtgroep van de dag. Hij leek zich te revancheren van zijn valpartij gisteren. Gisteren verloor de Colombiaan meer dan een kwartier op de kanshebbers van het algemeen klassement. Op drie kilometer van de finish haalde Pierre Rolland de Colombiaan in. De Fransman was op de eerste klim van de dag weggesprongen uit het peloton. Op anderhalf kilometer liet de renner van Europcar Arrendondo achter zich. Op dat moment had Rolland nog 30 seconden voorsprong op de grote groep der favorieten.

Op één kilometer voor de streep viel het peloton, na een aanval van Fabio Aru, enigszins stil. Met 18 seconden voorsprong begon de Fransman met goede moed aan de laatste vijfhonderd meter bergop. Zijn droom op een dagzege in de Giro eindigde op 350 meter van de streep. Dani Moreno was de eerste renner die de Fransman inhaalde. Tegelijk vielen de renners volledig stil. Robert Kiserlovski nam vervolgens het initiatief en kreeg Diego Ulissi mee. Ulissi kwam in de laatste honderd meter over Kiserlovski heen en boekte zijn tweede etappezege deze Giro.

Uitslagen:

Video:

 

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>