Bouhanni scoort derde overwinning na ontsierde sprint Giro (+beeld)

Nacer Bouhanni heeft zijn derde dagzege geboekt in de Giro d´Italia. De Fransman wist de massasprint te winnen van Giacomo Nizzolo en Michael Matthews die respectievelijk tweede en derde eindigden. In de finale werd er uiteraard weer massaal gevallen waardoor slechts een select groepje kon strijden voor de overwinning. De beste Nederlander was Albert Timmer. Hij eindigde als zevende.

Op negen kilometer van de finish was het afgelopen voor de kopgroep van de dag. Twee Italianen, Andrea Fedi, Marco Bandiera, kleurden de koers die prooi zou worden voor sprinters. Vrijwel alle snelle mannen wisten het heuveltje vlak voor de finish te overleven.

De laatste kilometer verliep zeer nerveus. Er werd veel geslingerd in het peloton en de organisatie had de finale aardig technisch gemaakt. In de laatste 700 meter ging Tyler Farrar op zijn plaat. Door zijn val kusten meerdere renners, onder andere Nairo Quintana en Elia Viviani, het asfalt. Bouhanni wist vervolgens de sprint van het uitgedunde groepje te winnen.

Uitslagen:

Video:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>