34-jarige Rogers boekt eerste zege in grote ronde, Kelderman vierde (+beeld)

Michael Rogers heeft de elfde etappe in de Giro d’Italia 2014 op zijn naam geschreven. de Australiër kwam als eerste aan na 249 kilometer koers onder zonnige omstandigheden. Simon Geschke werd tweede. Enrico Battaglin tekende voor de derde plek.

Het leek een dag voor de vluchters te worden, de elfde etappe in de Giro d’Italia, maar daar was Androni Giacotolli het niet mee eens. De Italiaanse ploeg reed in dienst voor de thuisrijders Franco Pellizotti en Emanuele Sella en zorgde ervoor dat het gat tussen het peloton en de vluchtgroep binnen de perken bleef. Ook Johnny Hoogerland werd ingezet om het gat te dichten.

Op ruim 24 kilometer voor de streep volgde een algemene hergroepering. Dat was in de afdaling van het laatste klim van de dag waar Arrendondo, gedemarreerd uit het peloton, de bergpunten wist te pakken en de leden van de kopgroep van de dag om de beurten werden bijgehaald door het peloton. Vervolgens daalde de snelheid in de groep der favorieten.

Op een kleine twintig kilometer besloot Michael Rogers ten strijde te trekken. De Australiër had met nog tien kilometer voor de finish ruim een halve minuut te pakken. Van een georganiseerde achtervolging was absoluut geen sprake. Geen enkele klassementsrenner leek energie te willen verspillen met oog op de individuele tijdrit van morgen. Dat was in het voordeel van de erkende tijdrijder Rogers.

De laatste vier kilometers van de etappe waren vlak. In de straten van Savona bleek Michael Rogers er helemaal doorheen te zitten. Toch wist de 34-jarige renner van Tinkhoff-Saxo over genoeg krachten te beschikken en op die manier soleerde Rogers naar de overwinning. De Nederlandse Belkin-renner Wilco Kelderman eindigde als vierde.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>