Nabeschouwing Ronde van Noorwegen 2014 (+beeld)

Het was een succesvolle Ronde van Noorwegen voor zowel het Nederlandse wielrennen als voor de Nederlandse wielerploeg Belkin Pro Cycling. Wielrennen.blog.nl blikt terug.

Marc de Maar sloeg een fantastische dubbelslag in de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen. In een sprint-à-deux tegen Maciej Paterski wist de Nederlander zowel de etappezege als de leiderstrui te pakken. De Nederlander leek naar de eindzege in het algemeen klassement te rijden maar in de slotetappe verloor de Maar drie seconden te veel op diezelfde Paterski die zich daarmee succesvol wist te revancheren.

Marc de Maar in de tweede etappe:

Ook de Nederlandse ploeg Belkin Pro Cycling kon tevreden terugkijken op de Ronde van Noorwegen. In de derde etappe wist Sep Vanmarcke voor succes te zorgen. De Belg rondde het voorbereidende werk van ploegmaat Stef Clement voortreffelijk af en triomfeerde naar zijn eerste etappezege in een rittenkoers van zijn carrière.

De overwinning van Vanmarcke namens Belkin:

Bauke Mollema wist vervolgens een tweede overwinning voor Belkin te scoren. De Groninger won met overmacht de sprint bergop in etappe vier.

De overwinning van Bauke Mollema:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>