Gallopin is sprinters nipt te snel af in elfde etappe Tour

Tony Gallopin heeft de elfde etappe in de Tour de France gewonnen. De Fransman, eerder deze Tour drager van het geel, bleef het ontketende peloton enkele centimeters voor en. John Degenkolb eindigde als tweede, voor Matteo Trentin.

Drie renners wisten na een snelle beginfase uit het peloton weg te rijden. Dit waren Cyril Lemoine, Anthony Delaplace en Martin Elmiger. De laatst genoemde bleef het langste voor het 179 man sterke peloton uitrijden.

Op 37 kilometer van de meet kreeg de Zwitser gezelschap van Roche, Bakelants, Gautier en Herrada. Tom-Jelte Slagter wist de oversteek niet te maken. De kopman van de Nederlander, Andrew Talansky, beleefde een rampzalige dag en zag zijn klassement aan duigen gaan. Hij moest halverwege de etappe lossen uit het peloton en wist niet meer terug te keren.

In de heuvelachtige finale werden de koplopers weer bijgehaald. Nicolas Roche kon daar niet mee leven en zodoende koos de Tinkhoff-Saxo renner voor een ultieme aanval. Ook deze demarrage had geen succes waarna Tony Gallopin zijn geluk beproefde.

Sagan, Rogers en Kwiatkowski wisten bij de sterke Fransman aan te sluiten maar lieten vervolgens de renner van Lotte-Belisol weer wegrijden. De drie werden weer ingerekend door een inmiddels ontketend peloton. Tony Gallopin wist het peloton nipt voor te blijven en beleefde daardoor een superdag.

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>