Giro 2015: Nederlandse deelnemers

Voorbeschouwing Ronde van Italië
Nederlandse deelnemers
Door: Sjors Beukeboom
……………………………………
Klik hier voor een overzicht van alle voorbeschouwingen op de Giro

“Flag of the Netherlands” by Zscout370 – Eigen werk. Licensed under Publiek domein via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Netherlands.svg#/media/File:Flag_of_the_Netherlands.svg

Team Cannondale-Garmin verschijnt met Tom-Jelte Slagter aan het vertrek. In de voorjaarsklassiekers kwam het er nog niet uit bij de Groninger. Het is te hopen voor hem dat hij in de Giro zijn topvorm vindt.

Team LottoNL-Jumbo komt met zes Nederlanders naar Italië. Steven Kruijswijk neemt het kopmanschap op zich en Moreno Hofland hoopt waarschijnlijk op een dagsucces. Dat is gewenst want de Nederlandse ploeg staat nog steeds droog wat betreft overwinningen dit seizoen. De overige Nederlanders die rijden namens Lotto-Jumbo zijn Rick Flens, Martijn Keizer, Maarten Tjallingii en Nick van der Lijke.

Pieter Weening rijdt namens Orica-Green Edge de Giro d’Italia. Weening reed een prima Luik-Bastenaken-Luik met een veertiende plaats als resultaat. Vorig jaar won Weening een etappe in de Giro. Wie weet kan hij deze prestatie dit seizoen evenaren of misschien wel verbeteren!

Tom Veelers zal namens het Duitse Giant-Alpacin te zien zijn in de Ronde van Italië. Veelers zal deel uitmaken van de Duitse sprinttrein rond Luka Mezgec.

Stef Clement zal de Giro rijden namens IAM Cycling.

Tot slot rijdt Boy van Poppel in de kleuren van Trek Factory Racing de Giro d’Italia, waarschijnlijk in dienst voor sprinter Giacomo Nizzolo die één van de favorieten is voor een dagzege tijdens de vlakke etappes. Meer daarover leest u in onze voorbeschouwing op de vlakke etappes en het puntenklassement.

01-05-2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>