Tour 2015: Voorbeschouwing en alle informatie etappe 7

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 7

Door: Sjors Beukeboom

We zijn alweer toe aan de zevende etappe in de 102de editie van de Tour de France en we hebben nog geen enkele echte bergrit achter de rug. Hier en daar een muurtje maar dat was het dan ook. Dan maakte de eerste week niet saai. De proloog door Utrecht, de waaiers, de kasseien en zogezegd de muren zorgden voor een aantrekkelijke eerste zes dagen. Vandaag, 10 juli, hoeft u pas de televisie aan te doen op tien kilometer van de meet, mits u alleen de finish wil meemaken. Een massasprint lijkt namelijk vandaag onontkoombaar.

Etappe 7 (10 juli)

De eerste koersweek wordt afgesloten met een nagenoeg vlakke etappe van Livarot naar Fougères over ruim 190 kilometer. Alleen in het begin van de etappe zijn er een paar puntjes voor het bergklassement te winnen. Geen enkele sprinter die hier wakker van ligt. Zij focussen zich volledig op de laatste kilometers van deze etappe. De finale loopt iets af waardoor torenhoge snelheden gegarandeerd zijn. Een extra tandwieltje achter plaatsen is dus een goed plan. Welke explosieve man grijpt vandaag de dagzege?

Favorieten

André Greipel is topfavoriet voor de dagzege in etappe nummer zeven. De beresterke sprinter van Lotto-Soudal wist als twee ritten op zijn naam te schrijven in deze Tour. Zodoende klopte hij onder andere Mark Cavendish, John Degenkolb en vele andere grote namen. Ook de etappe van vandaag is weggelegd voor de man uit Duitsland.

Mark Cavendish kunt u eveneens noteren als kandidaat voor de overwinning. Nog nul overwinningen deze Tour, dat zint hem natuurlijk niet. Per etappe neemt de druk en de wilskracht bij de Brit toe. Gaat hij dan vandaag presteren zoals er van hem verwacht wordt?

Peter Sagan ramde met bijna tachtig kilometer bijna naar de overwinning in de vijfde etappe. Bijna is niet helemaal en dat geldt wel vaker voor de Slowaak. Sagan wordt heel vaak tweede. Wellicht trekt de renner ditmaal aan het langste eind?

John Degenkolb hebben we de afgelopen week nog nauwelijks gezien. Het treintje van de Duitser, die voor succes moet zorgen vanwege de afwezigheid van Kittel, loopt nog niet soepel. De ene keer neemt de ploeg de verkeerde kant van de rotonde, de andere keer zijn de wagonnetjes elkaar kwijt. Sprinten kan Degenkolb natuurlijk wel. Noteert u de rappe man daarom maar voor een goede klassering.

Overige renners om in de gaten te houden zijn: Greg van Avermaet, Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Bryan Coquard, Davide Cimolai, Edvald Boasson Hagen en Geoffrey Soupe.

Kanshebbers

***** André Greipel

*** Mark Cavendish, Peter Sagan

** Arnaud Démare, John Degenkolb, Alexander Kristoff

* Bryan Coquard, Edvald Boasson Hagen, Davide Cimolai, Geoffrey Soupe

Blog.nl logo

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>