Tour 2015: Voorbeschouwing en alle informatie etappe 8

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 8

Door: Sjors Beukeboom

Jippie, nog een muurtje als slot van een etappe deze Tour. De Muur van Bretagne staat ditmaal in het routeboek beschreven. Deze muur lijkt meer op de Muur van Huy in etappe drie dan op de Côte d’Ingouville in etappe zes. Mannetjes zoals Joaquim Rodriquez hebben deze dag met rood omcirkelt in hun Tour-agenda.

Etappe 8 (11 juli)

De tweede week in de Tour de France wordt ingeluid met een etappe van ruim 180 kilometer tussen Rennes en Mûr de Bretange. Een muur inderdaad, zo is de slotklim aan het eind van deze etappe wel te bestempelen. Twee kilometer klimmen waarbij het langzaam maar zeker minder stijl wordt. De eerste vijfhonderd meter kent een gemiddeld stijgingspercentage van 10,2%, de laatste kilometer slechts 2,4%. In 2011 stond deze muur ook al in het routeboek beschreven. Toen won Cadel Evans de etappe, voor Alberto Contador. Zien we vandaag de toenmalige nummer twee als eerste over de meet rijden? 

Favorieten

Aangezien de muur van de achtste etappe meer lijkt op die van de derde dan die van de zesde, kunnen we Joaquim Rodriquez in de voorste gelederen over de meet verwachten. De Spanjaard won op de Muur van Huy en is klaarblijkelijk in goede doen.

Peter Sagan sprokkelt in zowel de vlakke als de heuvelachtige etappes punten voor de groene puntentrui. In Le Havre kon hij met de beste mee heuvelop, tijdens vlakke sprints eveneens. Ook vandaag zal de Slowaak van voren te zien zijn.

De Keniaanse Brit Chris Froome verkeert in vorm en pakte op de Muur van Huy enkele kostbare secondes op directe concurrenten. Wellicht zit er vandaag een herhaling in voor de renner van Sky.

Daniel Martin reed eveneens een ijzersterke derde etappe maar zat net te ver van achter om echt kans te maken op de dagzege. Kan de Ier schitteren met een dagzege in de Tour?

Overige renners om in de gaten te houden zijn: Edvald Boasson Hagen, Tony Gallopin, Alexis Vuillermoz, John Degenkolb, Alberto Contador, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Alexander Kristoff, Robert Gesink, Bauke Mollema en Greg van Avermaet.

Kanshebbers

***** Joaquim Rodriguez

*** Peter Sagan, Chris Froome

** Edvald Boasson Hagen, Daniel Martin, Tony Gallopin

* John Degenkolb, Alexander Kristoff, Greg van Avermaet, Alexis Vuillermoz

Blog.nl logo

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>