Tour 2015: Ploegentijdrit: Voorbeschouwing en alle informatie (Etappe 9)

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 9

Door: Sjors Beukeboom

Een tijdrit verrijden als ploeg, dat staat de renners vandaag te wachten in de Tour de France. De ploegentijdrit is pittig en teams die renners verloren hebben in de voorgaande acht etappes zijn flink in het nadeel. Lees verder voor een analyse op het parcours en favorieten.

Etappe 9 (12 juli)

Na de proloog in Utrecht staat de renners nu een ploegentijdrit te wachten in de negende etappe van de Tour de France. Deze gaat over een glooiend parcours tussen Vannes en Plumelec. Vooral de slotklim mag er wezen. Het is van essentieel belang voor elk team niet volledig verzuurd aan die laatste klim te beginnen. Die kent namelijk over een lengte van ruim één kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2%. De slotklim volgt na een afdaling van enkele kilometers. Het is dus mogelijk om met een flinke beginsnelheid de eerste honderden meters door te komen.

Favorieten

Orica-GreenEdge gold vooraf aan de Tour als favoriet voor de zege in de ploegentijdrit. De Australische ploeg heeft echter enorm veel tegenslag achter de rug met uitvallers zoals Simon Gerrans, Michael Albasini en Daryl Impey. Michael Matthews rijdt nog wel rond, zij het met moeite vanwege zijn verwondingen. Orica is zodoende kansloos voor de overwinning vandaag.

Team BMC heeft minder ongeluk gekend dan Orica. Dit team beschikt nog over de volledige negen renners. Rohan Dennis is één van hen. Hij won de proloog in Utrecht. Naast Dennis beschikt de Amerikaanse formatie over meer prima tijdrijders zoals Daniel Oss en Tejay van Garderen. Een podiumplek zit er voor deze selectie zeker in.

BMC krijgt vast en zeker concurrentie van Team Sky. Ook Sky rijdt nog met negen renners in het peloton. Met hardrijders zoals Chris Froome, Ian Stannard, Richie Porte en Geraint Thomas is de Britse formatie favoriet voor de zege.

Ook Astana en Movistar beschikken over de kwaliteiten om voor de overwinning te gaan in deze strijd tegen de klok in teamformatie. Tot slot zijn Ettix-Quickstep en Tinkoff-Saxo niet te onderschatten.

Kanshebbers

***** BMC Racing Team

*** Team Sky, Movistar

* Ettix-Quickstep, Tinkoff-Saxo, Team LottoNL-Jumbo

 

Blog.nl logo

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>