Tour 2015: eerste bergetappe: voorbeschouwing en alle informatie (Etappe 10)

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 10

Door: Sjors Beukeboom

Na de ploegentijdrit op zondag en de rustdag op maandag krijgen de renners in etappe 10 voor het eerst een serieuze bergetappe voor de kiezen. Wij als toeschouwers worden gelijk verwend met een aankomst bergop. Vandaag zullen we voor de eerste keer meemaken welke renners over de beste klimmersbenen beschikken.

Etappe 10 (14 juli)

Na negen dagen peddelen begint voor de klassementsrenners vandaag pas het echte werk. Het werk waar u als Tourkijker lang naar uit gekeken hebt. Na 145 glooiende kilometers en drie colletjes van de vierde categorie later, doemt daar ineens het skiresort La Pierre Saint-Martin op. Via de Col de Soudet kunnen de renners bovenop komen en dat wordt ook van hen verwacht, willen zij Parijs halen. De eerste echte aankomst bergop in deze tour dus. Hij krijgt dan ook gelijk de ‘hoogste categorie’ mee. ruim vijftien kilometer klimmen aan 7,4%. Vandaag zullen we zien welke klassementsrenners er gaan strijden om het felbegeerde geel en welke renners niet goed genoeg zijn voor een podiumplek. Spektakel gegarandeerd vandaag.

 

 

Favorieten

Chris Froome reed in de eerste week al zeet attent van voren. Nergens verloor de Brit tijd. Sterker nog, hij greep zelfs tijd op zijn directe concurrenten. De Tour gaat voor Froome nu écht beginnen. De coureur van Sky zal gelijk bovenop de slotklim als eerste aan willen komen.

Froome zijn directe concurrenten voor het klassement, Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana, zijn vanzelfsprekend namen om voorin te mogen verwachten op de slotklim. Reken maar dat de La Pierre Saint-Martin voor spektakel gaat zorgen.

Tejay van Garderen van BMC Racing team verkeert in topvorm. De Amerikaan met Nederlandse roots lijkt dit jaar eindelijk een goede klassering te gaan neerzetten.

Overige renners om in de gaten te houden zijn: Louis Meintjes, Alexis Vuillermoz, Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Julian-David Arrendondo, Joaquim Rodriquez, Robert Gesink, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Michal Kwiatkowski en Pierre Rolland.

Kanshebbers

***** Chris Froome

*** Nairo Quintana, Tejay van Garderen

** Joaquim Rodriquez, Thibaut Pinot, Bauke Mollema

* Michal Kwiatkowski, Pierre Rolland, Romain Bardet, Robert Gesink

 

Blog.nl logo

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>