Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 11

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 11

Door: Sjors Beukeboom

Is de Tour al beslist? Wij denken van wel. Dat Chris Froome het geel gaat pakken lijkt duidelijk. Dat Nairo Quintana het wit en de tweede plek gaat pakken lijkt eveneens duidelijk. Is de Tour nog leuk? Misschien moeten wij als kijkers ons vizier gaan verschuiven naar de gevechten om de dagzege…  De tour is nog lang.

Etappe 11 (15 juli)

We zitten inmiddels in de Pyreneeën en dat is te zien aan het profiel van de etappe van vandaag. Berggeiten hebben naar deze etappe uitgekeken. Er staan maar liefst zes gecategoriseerde cols in het routeboek beschreven, en dat over 188 kilometer. Na vertrek uit Pau zijn daar eerst respectievelijk klimmetjes van de derde categorie, vierde en nogmaals derde categorie. Daarna begint het feest pas. De Col d’Aspin bijt het spits af van een spannende laatste tweeënhalf uur koers. De eerste categorie klim is twaalf kilometer in lengte en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%. Vervolgens de Col du Tourmalet, een col van de hoogste categorie: ruim zeventien kilometer lang en 7,3% gemiddeld. Tot slot daalt het peloton, of wat daar nog van over is, af naar Pierrefitte-Nestalas voor de aankomst bergop in Cauterets. Deze is ‘slechts’, in vergelijking met de voorgaande twee puisten, 6,4 kilometer lang en 5% gemiddeld. Deze pukkel is echter zeer onregelmatig met stukken van boven de tien, maar ook stukken rond de drie procent.

 

Favorieten

Chris Froome was in de tiende etappe oppermachtig en is daarom topfavoriet voor het geel en dus ook de dagzege. Daar hoeven we verder geen woorden aan vuil te maken. Zijn knecht, Richie Porte, kwam als tweede over de meet. Porte zal de eerste zijn voor Froome om een dagzege te gunnen.

Nairo Quintana kwam op de slotklim van gisteren als derde over de meet. Op ruime achterstand, dat wel. Kleine kans dat de kleine Colombiaan vandaag wel over de benodigde benen beschikt om Froome bij te houden.

Robert Gesink tekende voor een knappe vierde plaats. Met een vroege aanval reed de Nederlander de gehele slotklim op eigen tempo. Dat zorgde voor succes voor hemzelf, de Lotto-Jumbo-ploeg en voor Nederland.

Overige renners om in de gaten te houden tijdens de elfde etappe zijn: Pierre Rolland, Alberto Contador, Joaquim Rodriquez, Tony Gallopin, Pierre Rolland, Thibaut Pinot, Romain Bardet, Alexis Vuillermoz, Adam Yates, Bauke Mollema en Laurens ten Dam

Kanshebbers

***** Chris Froome

*** Nairo Quintana, Tejay van Garderen

** Joaquim Rodriquez, Richie Porte, Tony Gallopin

* Pierre Rolland, Alexis Vuillermoz, Adam Yates, Robert Gesink

 

Blog.nl logo

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>