Tour 2015: voorbeschouwing en alle informatie etappe 12

Voorbeschouwing Tour de France 2015
Etappe 12

Door: Sjors Beukeboom

De derde etappe in de Pyreneeën in deze 102de editie van de Tour de France is vandaag een feit. Een aantal mooie beklimmingen waarvan eentje als het slot van de rit dient. Alle informatie over etappe 12 is hier te vinden.

Etappe 12 (16 juli)

En we blijven nog even lekker klimmen in de Pyreneeën. Vandaag een etappe tussen Lannemezan en Plateau de Beille. 195 kilometer met onderweg vier flinke pukkels. Voordat de slotklim wordt aangedaan, vinden we eerst respectievelijk de col de Portet-d’Aspet (4,3 km à 9,7%), col de la Core (14,1 km à 5,7%) en de Port de Lers (12,9 km à 6%) terug. Daarna volgt een hellingproef van formaat. De plateau de Beille heeft meer dan terecht de hoogte categorie meekregen van de tourdirectie. Dit ding is bijna zestien kilometer lang en kent een gemiddelde van bijna acht procent. Naast de gegarandeerde tijdsverschillen aan de meet liggen er, net zoals bijna elke etappe overigens, bonificatieseconden klaar. 10,6 en 4 seconden voor de renners op het podium.

 

Favorieten

Dat Chris Froome de beste klimmer van deze Tour de France is, was al langer bekend. Dat hij zo oppermachtig is en wattages van 450-470 watt trapt is ongekend. Vandaag is een uitgelezen kans voor de topfavoriet om zijn voorsprong verder uit te bouwen.

De voornaamste tegenstander van de Brit is Nairo Quintana. Samen met Alejandro Valverde vormt de Colombiaan een sterk duo. Of de beide renners van Movistar Froome kunnen breken? Zeer kleine kans.

De Fransen beleven tot nog toe weinig succes in de Tour, op Alexis Vuillermoz na. Kunnen Thibaut Pinot en Romain Bardet toch nog schitteren? Of kan Pierre Rolland stunten?

Kanshebbers

***** Chris Froome

*** Nairo Quintana, Tejay van Garderen

** Joaquim Rodriquez, Thibaut Pinot, Bauke Mollema

* Michal Kwiatkowski, Pierre Rolland, Romain Bardet, Robert Gesink

 

Blog.nl logo

Overige voorbeschouwingen, bijvoorbeeld op alle klassementen en alle etappes, kunt u vinden door hier te klikken!

 

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Deze voorbeschouwing is geschreven door Sjors Beukeboom. Als beheerder van deze blog combineer ik mijn twee grootste passies, wielrennen en schrijven, tot één: schrijven over wielrennen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bekijk ook eens mijn LinkedIn-profiel door op de foto te klikken.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>