Favorieten WK wielrennen 2016 in Qatar

Het WK wielrennen in Qatar lijkt een prooi te gaan worden voor sprinters. Al helemaal als Aeolus, de god van de wind, zich een beetje inhoudt. Van een massaspurt uitgaande, wie zijn de favorieten voor de regenboogtrui? 

"Jersey rainbow" by Tijmen Stam (User:IIVQ) - Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_rainbow.svg#/media/File:Jersey_rainbow.svg

“Jersey rainbow” by Tijmen Stam (User:IIVQ) – Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jersey_rainbow.svg#/media/File:Jersey_rainbow.svg

Frankrijk heeft twee topfavorieten in huis. Arnaud Démare en Nacer Bouhanni. De eerstgenoemde verloor vorige maand nog wel van Tom Boonen. Dat was in de Brussels Cycling Classic. Wel wist Démare een monument te pakken dit jaar. In Milaan – San Remo pakte hij alle overgebleven sprinters in en ging zodoende met de overwinning naar huis. Begin oktober schreef Binche – Chimay – Binche op indrukwekkende wijze op zijn palmares bij. Bouhanni heeft ook recent een overwinning gepakt. In de Tour de Vendée liet ‘de bokser’ zijn sprintkwaliteiten weer eens zien. De beide Fransen maken dus kans en delen het kopmanschap in het WK wielrennen 2016.

Ook Groot-Brittannië beschikt over een renner die voor de tweede keer in zijn loopbaan de wereldtitel kan opeisen. Mark Cavendish was weer ouderwets in vorm tijdens de Tour de France en hoopt te schitteren in Qatar. Daarnaast presteerde de Brit tijdens de Olympische Spelen. Er is vast nog wel ruimte in de kledingkast in Huize Cav voor een tweede regenboogtrui.

Duitsland vaardigt twee sprintkanonnen af voor het WK wielrennen in Qatar. Dat zijn André Greipel en Marcel Kittel. Er is veel te doen geweest om de selectie. Zowel Greipel als Kittel wilde het kopmanschap. John Degenkolb kwam er geeneens aan te pas. In de Eneco Tour bleek Greipel over de meeste dynamiet in de kuiten te beschikken. Daarom is het Duitse kopmanschap voor hem. Marcel Kittel zal zich in een nieuwe rol moeten schikken. Knechten voor Greipel lijkt verder weg dan zijn ploeggenoot Tom Boonen aan het befaamde wielershirt helpen.

Tom Boonen heeft namelijk alle najaarspijlen gericht op de regenboogtrui. De Belg werd al eens wereldkampioen in 2005 en elf jaar later kan hij op herhaling gaan. Het parcours ligt hem en de Belgen rekenen op een goede prestatie. De Belgische formatie heeft naast Boonen nog een troef. Hij is al Olympisch kampioen en heeft met zijn medekopmanschap ook kans om wereldkampioen te worden. Zijn naam? Greg van Avermaet.

Italië hoopt met Elia Viviani en Giacomo Nizzolo twee sprinters die mee gaan dingen. Viviani werd Olympisch kampioen op het onderdeel omnium en Nizzolo pakte recent nog een overwinning in de Eneco Tour. Ook Peter Sagan pakte een overwinning in de Nederlands-Belgische wielerkoers, maar of Sagan meedoet is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Gaviria komt namens Colombia in actie. Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen en Sondre Holst Enger moeten de Noorse eer hoog houden. Michael Matthews en Caleb Ewan moeten het namens Australië doen en voor Nederland heeft Dylan Groenewegen het kopmanschap opgeëist. En terecht want de Nederlands kampioen heeft sterk gepresteerd de voorbije koersweken. In de Tour kwam hij er nog net niet aan te pas, maar in de Ronde van Groot-Brittannië wel en ook in de Eneco Tour tekende hij voor een overwinning. Ook ging de Tour de l’Eurometropole naar de man met de brede bovenbenen. Wie weet ruilt hij zijn rood-wit-blauw wel in voor blauw-rood-zwart-geel-groen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>