Pfannberger en Da Ros kunnen carrière vergeten

gevangenisHet lijkt erop dat de strijd tegen doping steeds harder begint te worden. Onlangs nog verklaarde Oostenrijk openlijk de oorlog aan dopingzondaars door ze een lange gevangenisstraffen in het vooruitzicht te stellen. Men is de duistere praktijken in de biatlon en wielerwereld meer dan beu. Wielrenner Christian Pfannberger komt er wat dat betreft nog goed vanaf. Hij kreeg wel te horen dat er een levenslange schorsing op hem wacht, maar hoeft deze niet achter de tralies uit te zitten. Pfannberger werd in maart 2009 positief bevonden op epo en zat tussen 2004 en 2006 al een schorsing uit wegens testostoron gebruik.

In Italië zijn de autoriteiten op exact dezelfde wijze bezig. Deze week werd namelijk bekend dat de Italiaanse wielrenner Gianni Da Ros (Liquigas) zijn fiets voor 20 jaar in de schuur kan zetten. De 23-jarige coureur werd in maart in Padua opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij dopinghandel in sportscholen. Met een beetje geluk kan de heer Da Ros in 2029 het veteranen peloton weer onveilig maken. In Nederland en België is het voorlopig nog mild gesteld met de wetgeving en wordt vastgehouden aan de richtlijnen van de UCI. Thomas Dekker hoeft voorlopig dus nog niet te vrezen voor een leven achter de tralies.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pfannberger en Da Ros kunnen carrière vergeten

  1. helmer wijbenga

    leest lekker weg! goede info

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>