Moeder Dimitri de Fauw: “Ze hebben Dimitri misbruikt”

Voor het eerst sinds de vreselijke zelfmoord van baanrenner Dimitri de Fauw heeft zijn moeder zich uitgesproken over het verlies van haar zoon. Dimitiri’s moeder Claudine en oom Mark doen hun verhaal in het Belgische blad Humo (klik hier voor het artikel). Uit hun woorden blijkt dat Dimitri inderdaad de ‘anonieme’ getuige was in de dopingzaak rond Quick-Step, maar tevens dat de woorden van De Fauw in Het Laatste Nieuws totaal uit verband zijn gerukt door de Belgische politicus Jean-Marie Dedecker en een journalist van Het Laatste Nieuws.

“Hij was pisnijdig toen hij in de krant las wat ze van dat gesprek gemaakt hadden. ‘Dat heb ik allemaal niet gezegd!’ Ze hebben zijn woorden volledig verdraaid”, aldus moeder Claudine. Ze stelt dat haar zoon helemaal geen weet had van dopinggebruik binnen de ploeg. Ook over drugsgebruik op feesten zou De Fauw weinig anders gezegd hebben dan dat Tom Boonen dé man was en dat ze samen grote lol hadden. Dimitri’s oom Mark stelt: “Ploegarts Vanmol wist dat ze op feestjes drugs gebruikten, maar dat kwam doordat een coureur zich grote zorgen maakte dat hij iets had genomen op een feestje. Vanmol had die coureur daarvoor geweldig onder zijn voeten gegeven.” Toch ook best een opmerkelijke uitspraak en ik vraag me af wie deze renner geweest is!

Zowel moeder als oom menen dat Dimitri het nooit zo bedoeld heeft. Hij was onder de indruk van Dedecker en heeft niet goed ingeschat heeft wat zijn bedoeling was. Bovenal wil ze rechtzetten dat Dimitri in geen geval door het peloton verguisd werd en als paria werd gezien.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>