Bruyneel ontkent dopinggeruchten Astana

tdg08-astana-ttt-lrHet was toch wel weer nagelbijten toen gisteren op Twitter de eerste berichten binnenkwamen over doping bij Astana. Contador en Armstrong zouden bloedtransfusies hebben ondergaan en hun ploeg Astana kon wel eens uit de uitslag worden geschrapt. De Franse krant Le Monde (klik hier voor het artikel) bleek de bron van deze geruchtenstroom waaraan intussen geen einde lijkt te komen. Johan Bruyneel, voormalig manager van de ploeg slaapt er naar eigen zeggen geen minuut minder om en doet het verhaal af als een zoveelste Franse poging om Armstrong in diskrediet te brengen.

Dat er tijdens de voorbije Tour de France medisch materiaal in beslag is genomen wisten we al, maar Le Monde beweert nu dat hierbij middelen aangetroffen werden die bloedtransfusies mogelijk maakten. Echte dopingproducten werden niet gevonden, maar volgens Le Monde zijn er wel bloeddrukremmers in beslag zijn genomen. Op zich niet verboden, maar wel erg handig om de bloeddruk weer omlaag te brengen na een epo kuur of bloedtransfusie. De analyse van de gevonden medicamenten laten 7 verschillende genetische profielen zien en aangezien de Tourploeg uit 9 man bestond blijft het afwachten hoe deze zaak zich verder zal ontwikkelen. Maakt Le Monde opnieuw van een mug een gedrogeerde olifant of gaat het echt om de grootste dopingzwendel aller tijden? Johan Bruyneel maakt zich geen zorgen : “Ik heb een zwaar déjàvu-gevoel. Het was in het verleden nooit anders. Dit is de zoveelste keer dat de Franse media zulke feiten omhoog gooien. We kunnen ons er onmogelijk tegen verdedigen en we gaan er ook onze slaap niet voor laten.”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bruyneel ontkent dopinggeruchten Astana

  1. marcel

    waneer houden die domme fransen er is een keer mee op om armstrong proberen te pakken op doping het begint echt zwaar vervelend te worden ze zouden het een eer moeten vinden dat hij nog steeds de tour wilt rijden !!!
    ze hebben no al alles geprobeerd en nooit is lance betrapt en het is de meest gecontroleerde renner aller tijden en hij is een held ja dat meen ik het is een HELD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>