“Het Italiaanse wielrennen is corrupt”

Eugenio Bani

Eugenio Bani

Italië heeft een overschot aan getalenteerde wielrenners, maar hoe zuinig zijn Italianen op deze beloftevolle coureurs? Ivano Fanini, teammanager van Amore & Vita – McDonalds houdt er in elk geval een duidelijke mening op na. Door de pas 18-jarige op doping betrapte Eugenio Bani een contract te geven wil Fanini een duidelijk statement te maken.

Fanini wil met deze actie namelijk de aandacht vestigen op Bani’s dopingaffaire en de erbarmelijke staat van het Italiaanse wielrennen. Volgens hem is deze talentvolle renner namelijk het slachtoffer van een corrupt systeem dat (met name) het Italiaanse wielrennen in zijn greep heeft. Omdat er bij jeugdwedstrijden niet op doping gecontroleerd wordt hebben kwaadwillende tussenpersonen vrij spel bij de handel in doping. Harde woorden, maar ook al na het plotselinge overlijden van de Italiaanse belofte Fabio Fazio staken de dopinggeruchten de kop al op. Zowel Fazio als Bani zouden Hematide gebruikt hebben, de opvolger van EPO en CERA (zie artikel) Fanini: “Bani was een marionet in de handen van mensen met meer ervaring in de wielersport.” Gezien deze berichten lijkt het een kwestie van tijd voordat de volgende jonge Italiaanse renner gepakt zal worden of, erger nog, overlijdt aan gebruik van doping.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>