Pawel Szczepaniak: ‘haben es nicht gewusst’

Sorry voor de flauwe titel met verwijzing naar de beruchte uitspraak van Kardinaal Simonis. Ik moest er echter meteen aan denken toen ik het volgende nieuws las. Pawel Szczepaniak heeft namelijk tekst en uitleg gegeven over het dopinggebruik van hem en zijn broer. Hij vertelt in Het Laatste Nieuws dat hij nooit bewust doping gebruikt heeft. “Ik kwam iemand tegen die zei: “Ik kan je wereldkampioen maken. Van epo was geen sprake, hij had het over vitamines. Ik vond het goed en overtuigde m’n broer.”

“Ik voel me rotslecht”, zegt de Pool. “Ik kan u verzekeren dat ik tot drie weken voor het WK zuiver reed. Maar het ging bergaf en ik raakte in paniek.” Verklaren dat je geen idee hebt wat er speelt, het begint lekker in te burgeren. De waarheid over dit verhaal laat ik in het midden. Maar stel dat het klopt. Hoe dom kun je dan zijn om zomaar een middel aan te nemen van onbekende?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>