Column: Tweede kans voor dopingzondaars

Het is telkens weer even wennen als geschorste renners na enkele jaren weer hun intrede doen in het peloton. Renners die er al een heel eind van de weg naar vergetelheid op hadden zitten, staan plots weer in de schijnwerpers.

Niet iedereen was blij met de overwinning van Ivan Basso in de Giro of die van Vinokourov in Luik-Bastenaken-Luik. En terwijl alle ogen waren gericht op de Tour, won Riccardo Ricco – van alle dopingzondaars de minst geliefde – twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Oostenrijk.

Inmiddels is ook Michael Rasmussen gretig om weer in belangrijke wedstrijden uit te komen. Net als Ricco verbrak hij zijn contract met een kleine ploeg in de hoop nog dit seizoen een grote ronde te rijden.

Wat mij betreft mogen de twee dopingzondaars weer bij een goede ploeg aan de slag. Er worden tegenwoordig serieuze straffen uitgedeeld in dopingzaken. Na het uitzitten van een lange schorsing verdienden de renners dan ook een tweede kans. Laat Rasmussen en Ricco de strijd maar aanwakkeren in de komende Ronde van Spanje.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>