Amerikaans onderzoek treft mogelijk ook UCI

Het Amerikaanse onderzoek naar het dopinggebruik bij de US Postal-ploeg heeft mogelijk ook gevolgen voor de internationale wielerorganisatie UCI. Greg Lemond en Floyd Landis beschuldigingen de UCI ervan geld te hebben aangenomen om een positieve EPO-controle van Armstrong te verzwijgen. Onderzoeksjournalisten Pierre Ballester en David Walsh beschreven deze zaak al uitgebreid in hun boek ‘Vuil Spel. Het systeem Armstrong’.

Pat McQuaid, voorzitter van de UCI, erkent dat Armstrong in totaal 125.000 dollar aan de UCI heeft betaald als ondersteuning van de strijd tegen doping. McQuaid ontkent echter dat de Amerikaan in ruil hiervoor een voorkeursbehandeling heeft gekregen.

Voor de Amerikanen is het natuurlijk niet meer dan een bijvangst, maar veel wielervolgers zijn vooral  benieuwd naar de consequenties van het onderzoek voor de UCI en de toenmalige voorzitter Hein Verbruggen.

Lees ook: Amerikanen nemen zaak Armstrong hoog op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>