“Contador onderging bloedtransfusie tussen Dauphiné en Tour”

Het Belgische weekblad Humo heeft van een bron dichtbij het team van Astana vernomen dat Contador een bloedtransfusie heeft ondergaan. Het bloed zou zijn afgetapt tussen de Dauphiné en de Tour de France. Op dat moment zat nog clenbuterol in het bloed van de Spanjaard.

Humo meldt verder dat Contador tijdens de Dauphiné het middel heeft gebruikt omdat hij kampte met wat overgewicht. Clenbuterol helpt om wat kilo’s te verliezen zonder aan spiermassa in te boeten.

De bron meldt dat bloedtransfusies nog steeds voorkomen in de wielersport. Vanwege de invoering van het biologisch paspoort gebeurt dat wel in veel kleinere doses dan voorheen. Contador zou mogelijk tijdens de rustdag het besmette bloed toegediend hebben gekregen. De Spanjaard ontkent overigens nog iedere betrokkenheid bij doping.

De Humo met het betreffende artikel verschijnt op dinsdag 12 oktober, maar het nieuws is wel al te lezen op de website van het blad.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>