Rapport WADA weerspreekt Contador

Het excuus waarmee Alberto Contador de beschuldigingen van dopinggebruik probeert te weerleggen, wordt door de WADA (de internationale anti-doping organisatie) onderuit gehaald.

In een rapport dat WADA samenstelde, wordt gemeld dat geen Clenbuterol is aangetroffen in de door Contador genoemde slagerijen.

In het rapport wordt bovendien een eerder onderzoek aangehaald waaruit blijkt dat Clenbuterol (een verboden groeihormoon voor vee) nauwelijks meer voorkomt in vlees binnen de EU.

Het WADA-rapport is doorgestuurd naar de Spaanse wielerbond. De Spaanse bond is verantwoordelijk voor het onderzoek naar het vermeende dopinggebruik van de Tourwinnaar.

Lees ook: UCI dringt aan op proces tegen Contador

Lees ook: Contador positief op Clenbuterol

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rapport WADA weerspreekt Contador

  1. Erik M.

    Ik heb in mijn tijd als renner vele(jonge)renners zien gebruiken en bij een enkele verengingen was er een hele handel in alle mogelijke middelen en dat gebeurd nog steeds.Er zijn renners(misbruikers)naar ziekenhuizen gebracht na een valpartij dat een arts het niet eens nodig vondt om te verdoven,zo verdoofd waren ze al.Nooit meer een licentie voor deze sport verziekers!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>