Katoesja zet Kolobnev op straat

Het kon eigenlijk niet uitblijven: Katoesja heeft Alexandr Kolobnev op straat gezet. De in opspraak geraakte Rus mag nu naar een andere ploeg uitkijken. Wielrennen zit er voorlopig even niet in voor de voormalige Raborenner. Hem hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Kolobnev leverde tijdens de Tour de France een positieve plas in. In zijn urine werden sporen van het middel HCT aangetroffen, waarmee het gebruik van andere dopingproducten kan worden gemaskeerd.

Schorsing
De Russische wielerbond gaf Kolobnev een geldboete. Normaal gesproken krijgt een op doping betrapte renner een schorsing van twee jaar aan zijn fietsbroek. De internationale wielerbond UCI heeft de kwestie daarom voorgelegd aan het sporttribunaal CAS. Dat doet binnenkort uitspraak.

Omkoping
Daarnaast wordt Kolobnev er ook van verdacht de zege in Luik-Bastenaken-Luik in 2009 te hebben verkocht aan Alexander Vinokourov. De Kazach zou de Rus volgens het Zwitserse blad L’Illustré 100.000 euro hebben betaald voor de overwinning.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>