Topdag voor het Blanco Pro Cycling Team

Twee gewonnen eindklassementen en een tweede plaats. Het Blanco Pro Cycling Team mag gerust spreken van een absolute topdag. Een opsomming van de geweldige resultaten van de Nederlandse World Tour-formatie.

Ster ZLM Toer
De week begon goed met een overwinning voor de Duitser Robert Wagner in de proloog. Een dag later klopte Theo Bos wereldtoppers als Mark Cavendish en André Greipel in de massasprint. Maar met Lars Boom had de ploeg ook een kanshebber voor de eindzege in huis. De Brabander werd tweede in de proloog en stond er zaterdag, voor aanvang van de koninginnerit in de Belgische Ardennen, goed voor. En de titelverdediger maakte zijn ambities meer dan waar. Met een knappe demarrage snelde hij in België naar de ritzege en daarmee sloeg hij automatisch een dubbelslag. Vandaag stond hij de leiderstrui niet meer af op de slotdag. Na deze mooie prestatie mag hij zich ongetwijfeld opmaken voor een derde ronde van Frankrijk.

Skoda Tour of Luxembourg
Derde, vierde en tweede. Een dagzege zat er voor de Duitser Paul Martens niet in, maar zijn regelmatigheid leverde hem uiteindelijk wel de eindzege op. In de door het Luxemburgse toptalent Bob Jungels gewonnen slotrit, werd Martens tweede. Hij finishte zeven seconden voor klassementsleider Jonathan Hivert (Sojasun) en dat was genoeg om de Fransman van de troon te stoten. Ook in Luxemburg kon de champagne ontkurkt worden.

Ronde van Zwitserland
In de Ronde van Zwitserland had Bauke Mollema voor de afsluitende tijdrit nog uitzicht op de eindoverwinning. De Portugees Rui Costa (Team Movistar) pakte echter op overtuigende wijze een dubbelslag en was daarmee voor het tweede jaar op de sterkste in deze rittenkoers. Achter hem eiste Mollema de tweede plek voor zich op. Zijn sterke beklimming in de rit tegen de klok leverde onze landgenoot een derde plaats in de daguitslag op. Hiermee kon hij ook nog drie plekken stijgen in het algemeen klassement. Een uitstekende afsluiter van een geweldige week voor de Groninger. Laat de Tour de France maar komen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>