Gesink wint in Oman zelfs de tijdrit

Robert Gesink Ronde van OmanDe tijdrit die vandaag werd verreden in de Ronde van Oman, is gewonnen door Robert Gesink.

De kopman van Rabobank bouwt  zijn voorsprong in het algemeen klassement dus verder uit. Naaste belager is Edvald Boasson Hagen, maar die heeft al 1’13 achterstand.

De tijd die Gesink – die niet bekend staat als een groot tijdrijder – neerzette was zestien seconden sneller dan die van de nummer twee Giovanni Visconti. Marco Pinotto moest al 24 tellen toegeven op Gesink.

Robert Gesink versloeg vandaag ook tijdritspecialist en -wereldkampioen Cancellara. De Zwitser kwam niet verder dan een vierde plaats. Lars Boom zette de achtste tijd neer.

Gesink won gisteren al de zwaarste etappe van deze Ronde van Oman. Ploegmaat Theo Bos zorgde al voor succes met twee sprintzeges.
Morgen wordt de Rode trui van Gesink verdedigd in de slotetappe. Deze voert de renners over 157 kilometer van Qurayat naar Matrah Corniche.

Naar de volledige uitslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>