WK Wielrennen 2013 wordt waar klimfestijn

regenboogtruiHet WK wielrennen in Firenze (22-29 september) wordt een aangelegenheid voor de klimmers. Het peloton krijgt elf keer de pittige Fiesolo voorgeschoteld, waardoor er in totaal 58,6 kilometer geklommen moet worden. Een loodzwaar parcours.

Fiesole
De Fiesole vormt met zijn ruim vier kilometer lengte een een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2 procent (max. 9%) de echte scherprechter in de WK-omloop. In een koers van 272,5 kilometer gaan de renners dit zeker in de finale voelen. In de slotfase komen de sterkste renner waarschijnlijk bovendrijven. Op dit parcours kunnen dat wel eens klimmers als Vincenzo Nibali (Italië) en Joaquim Rodriguez (Spanje) zijn. Maar laten we ook de Colombianen Carlos Betancur en Rigoberto Uran niet vergeten. Al lijkt dit ook wat voor titelverdediger Philippe Gilbert (België).

Franco Ballerini
Firenze, of Florence, is ook de geboorteplaats van Franco Ballerini. De oud-renner was van 2002 tot 2010 bondscoach van Italië. Onder zijn leiding behaalden de Italianen liefst vier wereldtitels en eenmaal olympisch goud. Op 7 februari 2010 kwam hij op tragische wijze om het leven tijdens de rally van Larciano, waar hij als liefhebber en co-piloot deelnam. Om hem te gedenken zullen de renners ook zijn graf rijden.

Bekijk hier het profiel van het komende WK en schat zelf de moeilijkheidsgraad in.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>