Sterke WK-selecties vrouwen en beloften

Er wordt al volop gespeculeerd over de kanshebbers op het WK bij de profs, maar bij de dames en de beloften liggen wellicht nog betere mogelijkheden voor Nederlanders. Namens Nederland (eerste op de UCI-ranglijst) gaan acht vrouwen van start in Australië. Noortje Tabak plaatste zich als Europees Kampioene al rechtstreeks.

Naast de favoriete Marianne Vos zullen ook Chantal Blaak, Regina Bruins, Loes Gunnewijk, Adrie Visser, Annemiek van Vleuten en Kirsten Wild uitkomen in de wegwedstrijd. Bruins zal ook in de tijdrit starten; Marianne Vos laat deze vrijwillig lopen.

Bij de beloften komen Tom Dumoulin, Pim Ligthart, Boy van Poppel, Tom Jelte Slagter, Coen Vermeltfoort en Ronan van Zandbeek in actie op de weg. Dumoulin en Martijn Keizer zijn aangewezen voor de race tegen de klok.

De wegwedstrijd voor de beloften is op 1 oktober. Daags daarna staat de wegrace voor vrouwen op het programma. Beide categorieën rijden de tijdrit op 29 oktober.

Lees ook: Verkenning WK-parcours met McEwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sterke WK-selecties vrouwen en beloften

  1. weighty

    gonna send this to my mom

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>