Phinney en Pooley eerste wereldkampioenen

De eerste regenboogtruien in het Australische Geelong zijn uitgereikt aan Taylor Phinney (USA) en de Britse Emma Pooley. Phinney maakte zijn favorietenrol bij de beloften in de tijdrit waar. De overwinning van Pooley daarentegen kwam enigszins als een verrassing.

Phinney is een Amerikaans toptalent die begeerd werd door vele ProTour-ploegen, maar volgend jaar voor BMC zal uitkomen. Van een makkelijke overwinning was geen sprake. Phinney won de tijdrit met minder dan twee seconden voorsprong op de Australiër Luke Durbridge, die op een nat parcours moest rijden. De Duitser Marcel Kittel – volgend jaar in dienst van Skil-Shimao – werd derde.

Tom Dumoulin eindigde verdienstelijk als zevende; Martijn Keizer werd 27e.

Bij de vrouwen won Emma Pooley voor de Duitse Judith Arndt en de Nieuw-Zeelandse Linda Villumsen. De 52 jaar oude Jeannie Longo (Frankrijk) stond nog enige tijd aan de leiding en werd uiteindelijk vijfde.

De Nederlandse Regina Bruins eindigde als 21e in de tijdrit en was zichtbaar teleurgesteld met haar prestatie.

De komende nacht staat de tijdrit bij de mannen op het program.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>