Machtige Boom wint proloog Parijs-Nice

Lars_Boom_Vuelta2009_15Lars Boom is winnaar geworden van de proloog van Parijs-Nice, een tijdrit van acht kilometer in en rond Montfort-l’Amaury. De Raborenner finishte na 10.56 en bleef Jens Voigt (10.59) en Levi Leipheimer (11.02) voor. Alberto Contador eindigde in dezelfde tijd als Leipheimer als vierde. Alejandro Valverde stelde. met een tijd van 11.25, enigszins teleur. Zijn ploeggenoot Luis-Léon Sánchez, die hier zijn titel verdedigt, werd in 11.09 achtste.

“Ik voel me al goed sinds de Omloop Het Nieuwsblad”, meldde Boom achteraf. “Het parcours van deze proloog beviel me goed en vanaf de start had ik de juiste hartslag en het juiste tempo. Ik had niet direct verwacht hier te winnen, want er doen veel grote namen mee aan deze wedstrijd. Deze zege sla ik bijna net zo hoog aan als mijn ritwinst in de Vuelta van 2009.” (Bron: NOS)
Etappeschema Parijs Nice 2010

Samenvatting proloog:


Bookmark and Share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Machtige Boom wint proloog Parijs-Nice

  1. International model management

    Hi Sander,
    Morgen organiseren wij een persdag voor Ciao Bella! Het AT5 programma over de Giro d’Italia. Wellicht interessant voor jou. Zou je me z.s.m. kunnen bellen op 020-4231581? Dankjewel!
    Mvg,
    Emke
    International model management

      /   Reply  / 
    1. Sander Slager Auteur

      Sorry kon je helaas niet bereiken, zou je me nog wat informatie kunnen toezenden per mail? Bedankt!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>