Boom slaat aanval Valverde af in waaieretappe!

Lars Boom heeft zijn leiderstrui weten te behouden in Parijs-Nice. De sterke Raborenner won gisteren de proloog en liet zich niet verrassen in een zware rit met veel wind. In tegendeel, Boom won zelfs op imponerende wijze tijd op favorieten als Leipheimer, Contador en Samuel Sanchez! Waar gaat dit toe leiden?

Etappe
Al bij de eerste tussensprint toonde de klassementsleider zijn gretigheid: Boom werd derde en pakte zo één seconde bonificatie mee. Ook in de tweede sprint spurtte hij naar de 3e stek. De etappe werd kleur gegeven door Skil-renner Albert Timmer en Vacansoleil-coureur Romain Feillu. Zij werden op 42 km van de meet teruggepakt door een jagend peloton. Daarna wisten Tom Veelers en Philippe Gilbert 20 km uit handen van de grote meute te blijven.

Waaiers
Caisse d’Epargne, de Spaanse ploeg van favorieten Alejandro Valverde en Luis Léon Sanchez, trok op zestien kilometer van de finish het peloton op een lint, wat door de zijwind voor waaiervorming vormde. Nadat het peloton in tweeën was gebroken, gaven de Spanjaarden nogmaals gas. Een klein groepje met Valverde erin maakte zich los, waarna Lars Boom in zijn eentje op indrukwekkende wijze het gat dichtte.

Sprint
De sprint van de 17 man voorop werd gewonnen door Gerg Henderson, voor Grega Bole. Lars Boom werd keurig 12e en behield zodoende de leiding in het klassement. In het klassement heeft Boom nu 5 seconden voorsprong op Jens Voigt en 13 op David Millar. De tweede etappe met finish in Limoges kent een heuvelachtige finale en de Raborenners zullen dus op hun hoede moeten zijn!