Gevarieerde Parijs-Nice gaat zondag van start

parcours Parijs-Nice

Met Parijs-Nice staat een eerste serieuze test voor de ronderenners voor de deur. De ‘koers naar de zon’ gaat zondag 6 maart van start met een etappe. In acht dagen leggen de renners 1307 kilometer af. In een ander bericht ga ik in op de deelnemers en favorieten, nu eerst wat over het parcours.

Geen proloog

De opzet van Parijs-Nice is dit jaar iets gewijzigd. Voor het eerst sinds 1996 opent de rittenkoers met een rit-in-lijn in Houdan. In voorgaande edities werd op de eerste dag steeds een proloog gereden. Dit jaar is er wel een tijdrit op vrijdag. Met 27 kilometer is dit de langste tijdrit in Parijs-Nice sinds 1968.

Moeilijkheidsgraad
Terwijl het weer in Parijs-Nice naar verwachting steeds beter wordt, zal de moeilijkheidsgraad van het parcours gaandeweg toenemen. Na twee relatief vlakke etappes volgen enkele ritten met cols van de tweede en derde categorie. Vanaf donderdag worden ook cols van de eerste categorie beklommen. Ook de tijdrit is niet bepaald vlak. In de slotetappe van Parijs-Nice zijn de Col d’Eze en La Turbie de traditionele scherprechters.

Uitgebreide informatie over alle etappes is te vinden op de website van de organisatie.
Lees ook meer over de deelnemers en favorieten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gevarieerde Parijs-Nice gaat zondag van start

  1. Pingback: Allrounders kansrijk in Parijs-Nice | Wielrennen

  2. Pingback: Thomas de Gendt eerste leider in Parijs-Nice | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>