Thomas de Gendt eerste leider in Parijs-Nice

Thomas de Gendt

foto: www.vacansoleildcm.com

De eerste etappe van Parijs-Nice is gewonnen door Thomas de Gendt. De Belg van Vacansoleil-DCM slaagde er in Houdan in om net uit de greep van het peloton te blijven.

Kopgroep
In de slotfase van de etappe reed Thomas de Gendt met Jens Voigt en Jérémy Roy weg van het peloton. Omdat hen nooit meer dan enkele tientallen seconden voorsprong werd gegund, leek het erop dat het peloton in de laatste kilometers nog terug zou komen.

Laatste jump
De drie werkten echter uitstekend samen, terwijl achter hen de groep gebroken werd door de harde wind. De kopgroep slaagde er dan ook in om de achtervolgers net voor te blijven. Thomas de Gendt had nog voldoende over om in de laatste meters een jump te plaatsen.

Gele trui
Achter Thomas de Gendt werd Jérémy Roy tweede op een seconde. Jens Voigt werd nog ingehaald door de snelste mannen van het peloton (Haussler, Sagan en Henderson) en eindigde op de zesde plaats.
Thomas de Gendt is door zijn winst ook de eerste drager van de Gele trui in Parijs-Nice, met Jérémy Roy op zeven seconden. Heinrich Haussler staat derde op tien seconden.

Parijs Nice duurt nog tot en met volgende week zondag. Lees meer over Parijs-Nice 2011: het parcours en  de deelnemers en favorieten.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Thomas de Gendt eerste leider in Parijs-Nice

  1. Pingback: Parijs-Nice: Henderson wint rit en De Gendt blijft leider | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>