Matthew Goss neemt de leiding in Parijs-Nice

Matthew Goss Paris-NiceDe derde etappe van Parijs-Nice is beslist in een tumultueuze eindsprint. Matthew Goss kwam als eerste over de meet en is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Fin in de Bolletjestrui
De Franse teams kozen vandaag voor de aanval. Vier Fransen (Cyril Gautier, Cedric Pineau, Biel Kadri en Romain Hardy) reden lang voorop met de Fin (in Franse dienst) Jussi Veikkanen. Die laatste hield aan de vlucht de bolletjestrui over.

Aanval Voeckler
Met nog 21 kilometer te gaan, werd de kopgroep ingehaald door het peloton. Juist op dat moment plaatste Thomas Voeckler een aanval. Van de koplopers kon alleen Biel Kadri het tempo van Voeckler volgen. Op iets meer dan vijf kilometer voor de eindstreep werd ook hun poging teniet gedaan.

Sagan veroorzaakt valpartij
De finale die volgde werd ontregeld door vluchtheuvels en een paar lastige bochten. In de laatste bocht ging Peter Sagan onderuit. Zijn fiets werd gekatapulteerd, waardoor ook Yoann Offredo, Nikolas Maes en Jurgen Roelandts een smak tegen het wegdek maakten. De blessure van Sagan lijkt mee te vallen, hij stond al snel weer overeind. Lees hier hoe Maes en Roelandts het er vanaf brachten.

Alweer winst Matthew Goss
Matthew Goss had van de valpartij geen last. Hij kwam als eerste aan de finish, voor Heinrich Haussler en Denis Galimzianov. Matthew Goss won in 2011 ook al ritten in de Tour Down Under en de Ronde van Oman.
Door de bonificatie voor de ritzege komt Goss ook aan de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft daarin twee seconden voorsprong op Thomas de Gendt.

De finale van deze etappe bekijken.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Matthew Goss neemt de leiding in Parijs-Nice

  1. Pingback: Tumultueuze finale derde etappe Parijs-Nice (video) | Wielrennen

  2. Pingback: Schade valpartij Belgen valt mee | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>