Thomas De Gendt opnieuw leider in Parijs-Nice

De Belg Thomas de Gendt van Vacansoleil-DCM heeft op indrukwekkende wijze de leiding in Parijs-Nice heroverd. De etappe werd gewonnen door Thomas Voeckler. De Gendt en Voeckler maakten deel uit van een kopgroep met verder Remy Di Gregorio en Rémi Pauriol die maar liefst 185 kilometer voorop reed.

Bolletjestrui
Ook Francis de Greef was aanvankelijk mee met de koplopers, maar hij kon het hoge tempo niet volgen. Pauriol pakte onderweg de meeste punten voor het bergklassement en wordt de nieuwe drager van de bolletjestrui.
Op het heuvelachtige parcours kon het peloton zich niet voldoende organiseren om de koplopers tijdig in te halen. Leider Matthew Goss bengelde op de heuvels steevast achterin het peloton.

Bonificatiewinst
In de slotfase deed vooral Thomas de Gendt er alles aan om het tempo voorin hoog te houden. Aan de meet had het viertal nog dertien seconden over. De leeg gestreden De Gendt moest de dagzege aan Voeckler laten, maar pikte nog wat bonificatie mee door derde te worden. Ook onderweg had De Gendt al wat winst geboekt met bonificatiesprints.

Nieuwe Gele trui
Thomas de Gendt gaat nu opnieuw aan de leiding in het klassement van Parijs-Nice. Thomas Voeckler is zijn naaste belager op tien seconden. Morgen moeten voor het eerst enkele cols van eerste categorie worden beklommen. Naar verwachting zal het klassement er na de vijfde etappe heel anders uit zien.

Kijk ook naar beelden van de finale van de vierde etappe van Parijs-Nice.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Thomas De Gendt opnieuw leider in Parijs-Nice

  1. Pingback: Finale vierde etappe Parijs-Nice (video) | Wielrennen

  2. Pingback: Aanvalslust Remy Di Gregorio beloond in Parijs-Nice | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>