Voeckler wint slotrit; Martin eindwinnaar Parijs-Nice

Tony Martin Parijs-NiceThomas Voeckler heeft de slotetappe van Parijs-Nice gewonnen. De eindoverwinning van Tony Martin kwam vandaag niet meer in gevaar.

Tweede etappezege
Thomas Voeckler was een van de elf renners die al vroeg in de etappe op avontuur gingen. Op de slotklim reden Voeckler en de jonge Italiaan Diego Ulissi weg bij de andere koplopers. In de afdaling reed Voeckler vervolgens weg bij Ulissi. De Fransman kwam dus solo over de meet voor zijn tweede etappewinst in deze Parijs-Nice.

Geen bedreiging voor Martin
De renners uit de top van het klassement zaten samen in een tweede groep. Door de passieve houding van de renners van Radioshack kwam de Gele trui van Tony Martin nooit in gevaar. De enige klassementsrenner die nog wat probeerde is Samuel Sanchez. Hij kreeg nog steun van ploegmaat Izagirre, die zich uit de kopgroep liet terugzakken om zijn kopman te helpen. Het leverde Sanchez wel wat tijdwinst op, maar niet voldoende om op het eindpodium te komen.

Mollema en Montfort
De top van het algemeen klassement bleef dus ongewijzigd. Tony Martin is de winnaar van deze Parijs-Nice, met Andreas Klöden op plaats twee en Bradley Wiggins als nummer drie. Ook Bauke Mollema en Maxime Montfort schoven een plaats op: zij eindigen op respectievelijk de negende en tiende plaats in het klassement.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>