Ijskoude openingsrit Tirreno prooi voor Gerdemann

Linus Gerdemann (Milram) heeft in het ijskoude Italië de eerste rit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. In de etappe van Livorno naar Rosignano reed de Duitser in de slotfase weg met 3 medevluchters. Het gat met het peloton bleef klein, maar toch kwam de meute geen steek dichterbij. In de sprint wist Gerdemann, die ook al de koningennrit op Mallorca won, Pablo Lastras en Matti Breschel voor te blijven. Gedurende de hele rit werden de renners geconfronteerd met temperaturen rond het vriespunt en stevige regenbuien.

Mark Cavendish bleek nog altijd niet over voldoende vorm te beschikken. Hij moest het peloton op 25 kilometer van de streep laten rijden op een kleine helling. Vlak hiervoor zorgde een massale valpartij voor opschudding in de groep. De Fin Jussi Veikkanen (Française des Jeux) was het grootste slachtoffer en moest opgeven.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>