Robert Gesink leider Tirreno ondanks dubbelslag Lampre

Lampre Scarponi Cunego Tirreno AdriaticoIn Tirreno-Adriatico is Robert Gesink vandaag aan de leiding gekomen van het algemeen klassement. Gesink streed niet mee om de dagzege in de vierde etappe – die ging naar Michele Scarponi – maar hield de achterstand op de eersten beperkt.

Langeveld weer in de aanval
In de finale werd het spel geopend door Fabian Cancellara en Dimitry Muravyev. Italiaans kampioen Visconti kon als eerste aansluiten, wat later kwamen ook Thor Hushovd en Sebastian Langeveld bij de leiders. Een sterke groep dus, maar op de lastige slotklim kwam het vijftal toch tekort ten opzichte van de echte klimmers.

Klimmers laten zich zien
Michele Scarponi is de eerste van de klassementsrenners die het erop waagt. Philippe Gilbert probeert de Italiaan nog wel bij te halen, maar slaagt er echter niet in bij Scarponi te komen. Uiteindelijk vormt zich een groep van vier achter Scarponi: Ivan Basso, Damiano Cunego, Danilo di Luca, Cadel Evans. Geen van deze renners slaagt er echter in om bij de koploperte komen. Cunego hoefde niet te rijden achter zijn ploeggenoot, en hield het meest over om net achter Scarponi als tweede te finishen.

Gesink nieuwe leider
Achter het vijftal werd Robert Gesink zesde op 13 seconden. Gesink sprintte voluit om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Met succes, Gesink gaat nu aan de leiding in het algemeen klassement. De verschillen zijn nog beperkt: Cadel Evans staat tweede op tien seconden; Ivan Basso derde op 12 seconden. De kopmannen van Lampre, Scarponi en Cunego, hebben 15 en 19 seconden achterstand. Sebastian Langeveld weet zich knap te handhaven in het klassement: hij deelt de vijfde plaats met Cunego.

Kijk ook naar beelden van de finale.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Robert Gesink leider Tirreno ondanks dubbelslag Lampre

  1. Johan

    Hoe zit het met de bonificaties in deze Tirreno-Adriatico?

      /   Reply  / 
  2. Stan van der Heijden Auteur

    In de tussensprints onderweg zijn de bonificaties 3, 2 en 1 seconde(n). Aan de eindstreep worden de eerste drie beloond met 10, 6 en 4 seconden bonificatie.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Finale vierde rit Tirreno-Adriatico (video) | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>