Gesink onttroond na spannende rit in Tirreno-Adriatico

Tirreno-adriatico Philippe Gilbert

foto: Paul Hermans

In slecht weer werd vandaag de vijfde etappe in Tirreno-Adriatico verreden. Philippe Gilbert (foto) kwam na een bijzonder spannende finale als eerste over de finish. Robert Gesink miste de slag en raakt de leiding in het klassement kwijt aan Cadel Evans.

Zware omstandigheden
De etappe naar Castelraimondo werd beslist in een bijzonder aantrekkelijke finale. Het was lang spannend of Davide Malacarne en Andrei Amador zouden standhouden. Malacarne en Amador waren de laatste overblijvers van een kopgroep met aanvankelijk ook Jens Mouris, Fabian Wegmann en Matthew Hayman. Dit vijftal trok zich niets aan van de kou, regen en sneeuw en ging al aan het begin van de 240 kilometer lange etappe in de aanval.

Gesink mist slag
Op de laatste helling bracht een versnelling van Di Luca het spel bij de achtervolgers op de wagen. De meeste renners uit de top van het klassement volgen, maar Robert Gesink mist de slag. In de achtervolging krijgt hij wel steun van Visconti, maar dit blijkt niet voldoende om nog bij de eersten aan te sluiten.

Duel Poels-Gilbert
Malacarne en Amador stranden uiteindelijk net voor de meet. Wout Poels is de eerste van de achtervolgende groep die de sprong naar de koplopers kan maken. Poels lijkt dan op de overwinning af te gaan. In de laatste meters echter komt Philippe Gilbert hem nog met een onwaarschijnlijke vaart voorbij gesneld.

Nog volop spanning
Robert Gesink kwam vijftien seconden na de winnaar binnen. Hij verliest daardoor de leiding in het algemeen klassement aan Cadel Evans. De voorsprong van Evans op de concurrenten is klein: Basso staat op twee seconden, Cunego op drie en Scarponi en Gesink op vijf seconden. Met morgen opnieuw een lastige finale en een tijdrit op dinsdag kan er dus nog veel gebeuren.

Kijk ook naar de beelden van de spannende vijfde etappe in Tirreno-Adriatico 2011.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gesink onttroond na spannende rit in Tirreno-Adriatico

  1. Pingback: Spannende sprint met Poels en Gilbert (video) | Wielrennen

  2. Geld lenen

    Jammer van wout, hij was ijzersterk. Stond op het puntje van me stoel, de streep wilde maar niet komen. Ik had verwacht dat robert zeker wel mee kon met de 1e groep van 15, jammer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>