Overtuigende zege Cadel Evans in Tirreno-Adriatico

De voorlaatste etappe van Tirreno-Adriatico is gewonnen door Cadel Evans. De Australiër verstevigt daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Lastige finale in Macerata
De etappe werd beslist in de straten van Macerata, hier werden drie plaatselijke ronden afgelegd met een zeer steile slotklim. Nadat Damiano Cunego aan het begin van die laatste helling voor een schifting had gezorgd, demarreerde Angel Madrazo. De Spanjaard van Movistar kreeg aanvankelijk wat ruimte van de toppers, maar zijn voorsprong was er snel aan toen Michele Scarponi het tempo verhoogde. Scarponi kreeg Vincenzo Nibali mee, maar de twee keken teveel naar elkaar waardoor de rest onder aanvoering van Cadel Evans kon terugkomen.

Evans de sterkste in sprint bergop
Giovanni Visconti probeert het vervolgens nog, maar na de laatste bocht neemt Cadel Evans het heft in handen. Evans blijkt de man met de meeste macht in deze sprint bergop; de anderen worden uit het wiel gereden. Visconti en Scarponi eindigden als tweede en derde. Ook Wout Poels (zesde) en Robert Gesink (achtste) handhaafden zich voorin. Zij eindigden in dezelfde tijd als de winnaar.

Eindzege binnen bereik
Doordat Cadel Evans tien bonificatieseconden verdient met zijn zege, verstevigt hij zijn positie bovenaan het algemeen klassement. Evans lijkt dan ook af te stevenen op de overwinning in Tirreno-Adriatico 2011. Weliswaar zijn de verschillen met bijvoorbeeld Scarponi (negen seconden) en Ivan Basso (twaalf seconden) niet groot, maar Evans is de sterkste tijdrijder in de top van het klassement. Er lijkt voor hem weinig gevaar te schuilen in de slechts negen kilometer lange tijdrit over een vlak parcours.

Gesink kans op podium
Robert Gesink staat nu op plaats vier in het algemeen klassement op 15 seconden van Cadel Evans. De eindoverwinning in deze Tirreno lijkt uit zicht, maar Gesink heeft nog alle kans om op het podium te komen. Hij lijkt in elk geval verzekerd van de overwinning in het jongerenklassement.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>