Hoe verder met Ricco?

Riccardo Ricco ontslag Vacansoleil

Foto: Alex Lee

Nu Riccardo Ricco opnieuw met doping in verband is gebracht, wordt er bij zijn ploeg Vacansoleil nagedacht over mogelijke stappen. Indien de geruchten worden bevestigd zal het team Ricco ontslaan.

Manager Daan Luijckx sprak met Omroep Brabant over de zaak: “Het zou ongelofelijk stom zijn als Ricco öpnieuw doping heeft gebruikt. Als je een tweede kans krijgt en ondanks je talenten en veel begeleiding toch weer ontspoort, hoor je niet thuis in de wielersport.”

Enkele media melden dat de Italiaanse klimmer nu toch ontkent een bloedtransfusie te hebben ondergaan. In dat geval wordt een ontslagprocedure nog een lastige zaak. Het wielerteam is inmiddels zelf ook een onderzoek gestart. Sponsor Vacansoleil heeft al laten weten dat het achter de ploeg blijft staan.

In het peloton hoeft Ricco op weinig begrip te rekenen. Zo wordt er op Twitter fel gereageerd door enkele collega’s. Een opvallende reactie is die van Greg Henderson (Team Sky). Hij zegt Riccò te kunnen missen als een gat in zijn hoofd. Ook de tweets van Paul Martens en Manuel Quinziato zijn heel duidelijk.

Lees ook: Vacansoleil schorst Ricco per direct

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>