Riccardo Ricco opnieuw in opspraak

Riccardo Ricco doping

foto: Kotaro

Riccardo Ricco is afgelopen maandag in het ziekenhuis van Modena beland door een zware koortsaanval. Deze aanval zou zelfs even levensbedreigend zijn geweest. De Italiaans sportkrant La Gazetta dello Sport meldt dat de aanval is veroorzaakt door een bloedtransfusie.

De Italiaans krant baseert deze aantijging op gesprekken met artsen die in het ziekenhuis werken. Ricco zou tegen hen hebben gezegd dat hij onlangs een transfusie heeft ondergaan met bloed dat hij 25 dagen lang in de koelkast had bewaard. De Italiaanse justitie is inmiddels begonnen met een onderzoek op basis van de dopingwet.

Ricco is nog maar net terug na twee jaar schorsing nadat hij werd betrapt tijdens de Tour de France van 2008. Als hij nu opnieuw schuldig wordt bevonden, riskeert hij een lange celstraf. Zijn werkgever, het Nederlandse Vacansoleil, gaat er echter vanuit dat Ricco op 16 februari kan starten in de Ronde van de Algarve.

Lees ook: Vacansoleil schorst Ricco per direct

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Riccardo Ricco opnieuw in opspraak

  1. Pingback: Hoe verder met Ricco? | Wielrennen

  2. Pingback: Ricco per direct geschorst door Vacansoleil | Wielrennen

  3. Pingback: Licentie Vacansoleil loopt gevaar | Wielrennen

  4. Pingback: Vacansoleil-DCM ontslaat Ricco | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>