Johnny Hoogerland pakt de bolletjestrui

Hoogerland Tour 2011

foto: Thomas Ducroquet

Johnny Hoogerland heeft in de zesde etappe van de Tour de France de bolletjestrui veroverd. Hoogerland nam de leiding in het bergklassement door na 13 kilometer mee te gaan met een ontsnapping.

Eén punt verschil
De Zeeuw kwam vervolgens als eerste boven op de Côte de Saint-Michel de Montjoie (3e categorie), voor de Fransman Anthony Roux. Op de volgende helling, de Côte du Bourg d’Ouilly, wist Roux Hoogerland wel voor te blijven. Omdat Hoogerland al een punt pakte in de rit naar Mûr-de-Bretagne, heeft hij een punt voorsprong op Roux.

Goed ploegenspel
Vacansoleil-DCM deed daarna een mooie tactische zet. Om te voorkomen dat de Fransman op de laatste helling de leiding zou nemen, demarreerde Lieuwe Westra (ploegmaat van Hoogerland) uit de kopgroep. Hij kreeg de Italiaan Adriano Malori mee. Westra kwam als eerste op de Côte du Billot en daarmee waren de bollen voor Hoogerland veilig. In de zevende etappe zijn geen hellingen voor het bergklassement, dus zal Hoogerland nog zeker een dag aan de leiding blijven.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Johnny Hoogerland pakt de bolletjestrui

  1. Pingback: Nieuwe opzet bergklassement ongunstig voor Hoogerland | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>