Rabo-aanwinst wereldkampioen onder 23

Michael Matthews is in eigen land kampioen geworden bij de beloften. De Australiër, die volgend jaar voor Rabobank rijdt, was na 159 kilometer het sterkst in de eindsprint.

Al snel na de start werd de eerste aanval geplaatst door de Amerikaan Ben King, die lang voorop mocht rijden. Zijn poging strandde echter, net zoals latere aanvallen van Moreno Moser (Italië) en Tony Gallopin (Frankrijk).

Ook enkele Nederlanders waagden een poging, maar Ronan van Zandbeek en Tom Dumoulin kregen niet voldoende ruimte om echt weg te raken. In de finale konden de oranje renners helaas geen rol van betekenis meer spelen.

Uiteindelijk werd de strijd beslist in een groepssprint. Matthews demonstreerde daarin nog eens zijn kwaliteiten. In de laatste meters bleek hij zowel voldoende macht als het benodigde geduld te hebben om de sprint te winnen. De Raboploeg heeft zonder meer goede zaken gedaan met het binnenhalen van de Australiër.

Achter Matthews werd de Duitser John Degenkolb tweede. Het verschil aan de finish tussen Taylor Phinney en de Canadees Guillaume Bovin was niet waarneembaar. Beide renners delen daarom de derde plaats.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Rabo-aanwinst wereldkampioen onder 23

  1. Pingback: Matthews zorgt voor elfde zege Rabobank | Wielrennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>